A „legsörebb sör”

Szerző: | 2016.05.24 | Hírek, Italsor

A Dreher célkitűzése, hogy a magyar fogyasztók is fedezzék fel a sörpecialitások világát, úgy a nemzetközi, mint a hazai innovációkat. Ennek jegyében nem csupán újabb variánsokat vezet be, hanem hagyományt is szeretne teremteni az itthoni vendéglátóhelyeken is a sok országban már népszerű legfrissebb sörnek, a tanksörnek.

Az Ellátóházban tartott sajtótájékoztatón Csurgó János, a Dreher senior POS és műszaki specialistája elmondta: a Dreher Tanksör a „legsörebb sör”, hiszen a szűrés után pasztörizálatlan formában jut el a fogyasztókhoz, ahogy azt a sörfőző mester eredetileg megálmodta. A sörözőkben felállított 500 literes réztankok nem csak látványban páratlanok, hanem a szállítással együtt komoly – teljesen zárt és steril – rendszert alkotva őrzik a friss sör minőségét, gazdag ízvilágát.

A népszerű romkocsmában – csakúgy mint 2 évvel ezelőtt a Stexben, és idén május 12-én a Stiflerben – felállított óriás sörtankokba egyenesen a gyárból érkezik a hőkezelés nélküli, friss, tiszta Dreher. Bár az legfeljebb mintegy 3 hétig tartható el, de a tapasztalatok szerint ez sosem okoz problémát, hiszen a mintegy 1000 korsónyi mennyiség átlagosan 5-7 nap alatt elfogy a vendéglátóhelyeken, akár 25 %-os növekedést is hozva a sörforgalomban.

tanksor_infografika

Brendan Williams, a Dreher Sörgyárak marketingigazgatója rámutatott: a legjobb sört szerettük volna elhozni az itteni fogyasztóknak is, ez pedig a tanksör. Külföldön már megtapasztaltuk, hogy a tanksörnek mekkora ereje van, és ezt most Magyarországon is viszont láthatjuk. A tanksörről beszélnek az emberek, a látvány és az íz vonzza a látogatókat. Az elkövetkező évben szeretnénk minél több vendéglátóhelyen megjelenni a Dreher Tanksörrel, amelyhez szenvedélyes tulajdonosokra, partnerekre van szükségünk, akik elkötelezettek amellett, hogy magas minőségű sört rakjanak a vendégeik elé.

A cég pedig komoly hangsúlyt fektet az edukációra is: a tanksört kínáló vendéglátó-egységek személyzetét tréningen készíti fel a fogyasztók kiszolgálására. A tanksör pedig nyáron a nagyobb rendezvényeken is elérhető lesz, hiszen hamarosan megjelennek a fesztiválokra szánt mobil tankok is.

Az utóbbi években több európai országban, például Olaszországban, Romániában, vagy Lengyelországban is látható a tanksör előretörése. A tanksör „őshazáiban”, Csehországban és Szlovákiában pedig a legmagasabb kultusz tapasztalható: több mint 300 vendéglátóhely biztosítja a betérőknek a legfrissebb sört, amelyből mintegy 70 millió korsóval is elfogy évente. Magyarországon egyedül a Dreher Sörgyárak biztosít tanksört a fogyasztóknak.