A meleg gyorsételek rangsorában dobogós helyen áll a virsli

Szerző: | 2023.12.12 | Hírek

A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – közölte reprezentatív felmérése alapján a Pick Zrt.

A közlemény szerint 10-ből 9 megkérdezett szokott virslit vásárolni. A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon.

A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán.

Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.

A közleményben kitértek arra, hogy a gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült, kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.
__________________________________________
Forrás: MTI/Turizmus.com
Nyitókép: 123rf.com