A Nespresso Peruba invitál

Szerző: | 2015.05.14 | Alapanyagok, Hírek

A Nespresso újabb exkluzív Limited Edition Grand Cru őrleményt mutat be: a Perú Secreto az Andok eldugott farmjairól származik.

A Perú Secreto korlátozott időre jelenik meg a Grand Cru kávék Pure Origin termékcsaládjában az Indriya from India, a Rosabaya de Colombia, a Dulsão do Brasil és a Bukeela ka Ethiopia őrlemények mellett. A Pure Origin Grand Cru keverékek megalkotásához a Nespresso kávészakértői felkeresik a világ kultikus kávétermelő országait, s e termékekhez kizárólag az adott országban termő kávékat használják fel – méghozzá azokat a fajtákat, amelyek karakteresen adják vissza az egyes régiók utánozhatatlan ízprofilját.

Peru e régióját – és persze az itt termő kávét – számos tényező formálja egyedivé. Ezek egyike a szubtrópusi klíma, ami az esős és a száraz évszakok egyenletes váltakozásával remek termelési feltételeket biztosít. Fontos még a mintegy 1500 méteres tengerszint fölötti magasság, ahol pontosan annyi napfény éri a cserjéket, amennyire a minőségi kávénak szüksége van. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a helyi farmerek szenvedélyesen szeretik földjüket, s igyekeznek a lehető legjobb eredményt kihozni területük adottságaiból.

A Perú Secreto intenzív, édeskés és kerek ízvilágú espresso, amit pörkölt és kakaós jegyek varázsolnak egyedivé. Az összetett, mégis kiegyensúlyozott, 8-as intenzitású Pure Origin espressohoz remekül illik a tej, lekerekített ízekkel és krémes textúrával egészítve ki a kávé karakterét, a flambírozott banán jellegével fűszerezve meg aromáit. A távoli Andokba tett röpke utazást selymes textúra és élvezetes, hosszan lecsengő ízhatás zárja le.

A www.nespresso.com/peru-secreto/recipes honlapon hamarosan több recept is megjelenik, amelyek segítenek e Limited Edition kávé ínyenc elkészítésében.