A RATIONAL sous-vide és pasztőröző készlete: a finoman főzött étel titka

Szerző: | 2023.06.09 | Hírek

Az összes iCombi Pro főzőrendszerhez használható új sous-vide és pasztőröző készlettel a Rational további lehetőségeket nyit meg ügyfelei számára a kreatív főzéshez.

A tartozékok ugyanis jelentősen megnövelik az élelmiszerek eltarthatóságát, hasznosulását és biztonságát. Ez új lehetőségeket nyit meg az élelmiszer-előállítás, a tartósítás és a meglévő konyhai folyamatok számára. Egyszerűen csatlakoztassa a készletet az USB-felületen keresztül, és egy ikon jelenik meg a kijelzőn, amely elvezeti Önt a sous-vide és a pasztőrözés főzési útvonalaihoz. Itt a felhasználó választhat a különböző pasztőrözési és sous-vide főzési módok közül. Ez lehetővé teszi például az élelmiszerek késleltetett előállítását az éttermekben és az ipari vendéglátóiparban, és szabványosítási lehetőségeket kínál anélkül, hogy további sous-vide vagy pasztőröző berendezéseket kellene vásárolni.

Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója számára nyilvánvalóak a pasztőrözés alkalmazási területei, amelyeket a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem is megerősített: „Mit csinál azokkal az ételekkel, amelyek a nap végén megmaradtak? A pasztőrözés csökkenti a baktériumokat, és ezáltal meghosszabbítja az eltarthatósági időt. Ez az élelmiszer-pazarlás jelentős csökkenését jelenti.” Egy másik példa: a szálloda bárjában egy vendég klubszendvicset rendel késő este. A helyszínen azonban már nincs szakács, aki gondoskodna arról, hogy a csirkemell minden higiéniai követelménynek megfeleljen. „Itt célszerű az ételt előzetesen pasztőrözni, így a kiszolgálónak csak az iCombi Próban kell felmelegítenie azt” – magyarázza Szekeres Tibor. Ez megfelel minden higiéniai követelménynek, és megőrzi az ízvilágot is.

„A pasztőrözést nagyon ajánljuk” – tette hozzá Szekeres Tibor. Az előnyök nyilvánvalóak: hosszabb élelmiszer-eltarthatóság, rugalmas élelmiszer-felhasználás és ezáltal lényegesen kevesebb élelmiszer-pazarlás. És mindenekelőtt ott van az élelmiszer-biztonság.

De mi is pontosan a pasztőrözés? Szekeres Tibor szerint: „Ez az étel gyengéd melegítése. A hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy elpusztítsa a kórokozó baktériumokat és mikroorganizmusokat. Ugyanakkor a hőmérséklet olyan alacsony, hogy az étel tápértéke és íze nem szenved csorbát.” Ennek megfelelően a pasztőrözés hőmérséklete az élelmiszertől függően 55 és 99 °C között mozog. Ez a kombináció rendkívül vonzó lehetőséggé teszi a pasztőrözést: az ételek vagy az összetevők további lehetőségeket kínálnak a kreatív főzéshez, mivel most végre habozás nélkül használhatók az olyan érzékeny alapanyagok, mint a nyers tojás. Ugyanakkor segít a költségmegtakarításban, mert egyrészt a jelenleg nem szükséges termékek tartóssá tehetők, másrészt a folyamatok jobban tervezhetők. De még azokban a létesítményekben is, amelyek gyengébb immunrendszerű vendégeket, például gyermekeket és időseket szolgálnak ki, a pasztőrözött ételek lehetőséget kínálnak arra, hogy korábban kockázatosnak hitt ételeket is kínáljanak.

A pasztőrözéssel ellentétben a sous-vide eljárás a termék melegítéséről szól, amíg el nem éri a tökéletes főzési pontot. A hangsúly itt a kulináris szemponton van. „A pontos hőmérséklet itt kulcsfontosságú – magyarázza Szekeres Tibor, – mert ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzük a tápanyagokat és az ízeket. A konyhában azonban nem kell aggódni, a sous-vide és pasztőröző készlet használatával mindent a konyhában tudunk tárolni.” A megfelelő fűszerek hozzáadásával pedig teljesen új kulináris dimenziókra lehet törni ezáltal.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.:+36 30 200 8212
E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com
Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG

Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)
___________________________________
Nyitókép: Rational