Március 11-én jelenik meg a Vendéglátás magazin új száma, amelynek tematikus részében a Sirha Budapest eseményeivel, témáival is foglalkozunk. A Vendéglátás magazin a Turizmus.com magazinnal együtt kint lesz a Sirha Budapesten a Hungexpo G-pavilon 15-ös standján, emellett a Felelős Gasztrohős médiapartnereként részt veszünk a fenntartható gasztronómia segítésében, illetve a Gasztrohős-díjasok kiválasztásában is.
A Vendéglátás magazinban kiemelten foglalkozunk a fenntarthatósággal, ezen belül a fenntartható gasztronómiával, hogy miként tudunk tenni közösen a jövőnkért. A Felelős Gasztrohős fenntarthatósági konferenciát szervez a Sirha Budapesten, ahol díjazzák a fenntarthatóságra törekedő vendgélátóhelyeket is. Most bárki nevezheti kedvelt vendéglátóhelyét a Gasztrohős Díjra, ha úgy gondolja, az adott hely sokat tesz a fenntarthatóságért. A vendéglátóhelyek üzemeltetői is pályázhatnak, ha úgy ítélik meg, hogy törekszenek arra, hogy helyi, szezonális alapanyagot használjanak, aminek zömét közvetlenül a termelőtől szerzik be, ha fontos számukra a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás.
A Sirha Budapesten elérhető lesz a Vendéglátás magazin március 11-én megjelenő száma.
A március–áprilisi lapszám tartalmából:
Hungarian Wine Summit
A nemzetközi közönségnek itthon mutatkoznak be a magyar borok
Újabb mérföldkő a magyar gasztronómiában
Bocuse d’Or európai döntő Budapesten
Cukrászok a bokszban
A desszertekkel cél: Európa.
Ebéd 650 forintból
Kiderül, hogy lehet-e jót.
Falatonként megváltoztatni a világot
Léteznek hősök a vendéglátásban?
Fókuszban a legfontosabb népegészségügyi kérdések
Az OGYÉI egészséges táplálkozásra és vízivásra bíztat.
A birkapörköltön innen és túl
Bárány a tányéron.
„Forradalmi helyként sikerült újranyitnunk a Babelt”
Két Michelin-csillagos séffel az élen.
Állati jó üzlet?
Kinek éri meg a kutyabarát címke?
Egészséget étlapról
Felelőssége-e az étteremnek az egészség?
Innovatív megoldások a professzionális konyhában
A jövő már itt van.
Mit vár el a vendég?
A lényeg a részletekben.
Minden jó bornak ki kell forrnia magát
Az idei BalatonBorok nyomában.
„Hideg fejre” és pénzügyi szemléletre van most nagy szükség
Bemutatjuk a Baranyai Gasztronómiai Klasztert.
Szimbólumok a tányéron
Húsvéti nemzetközi gasztrokörkép.
A pástétom, amelyből madarak röppennek föl
Egy középkori lakoma ellesett pillanatai.
Hatékonyabb vendéglátóhely?
Apró változtatásokkal lehetséges.
Hideg vizet a forró levesbe?
A hazai gyermek-közétkezetés szakmai szemmel.
Torta tervrajzra
Az Ekubo Cake-birodalom.
Az igazán minőségi tea nyomában
Milyen az a specialty tea?