A Veresi Paradicsom a Bocuse d’Or hazai paradicsombeszállítója

Szerző: | 2021.07.12 | Hírek

A magyar csapat a szeptemberi lyoni döntőn is a prémium paradicsomkülönlegességekkel fog dolgozni.

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz.

Mivel a tavalyi Európa-döntőn a magyar csapat kilencedik helyezést ért el, Veres István séf és Molnár Bence commis már lázasan készülnek a csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsértékkel bíró megmérettetésére, a Lyonig vezető úton pedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or történetének eddigi legsikeresebb magyar séfje van segítségükre coachként.

A kétnapos döntőn 24 ország versenyez majd a Bocuse d’Or trófeáért. A 24 neves séfből álló zsűri számos szempontot figyelembe vesz a pontozásnál, a pontszám kétharmadát például a felszolgált ételek minősége határozza meg, így a magyar csapat különösen fontosnak tartja a legjobb alapanyagok kiválasztását. Miután hivatalosság vált, hogy a lyoni döntőn a paradicsomé lesz a főszerep, Veres István, Molnár Bence és Széll Tamás a Veresi Paradicsom mellett tette le a voksát.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar csapat a Veresi Paradicsom terményeivel kíván dolgozni izgalmas paradicsomfajtákat választottunk a versenyzéshez a világ talán legrangosabb főzőversenyén – mondta el Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezetője. – Nagyon drukkolunk nekik, és száz százalékig biztosak vagyunk a sikerükben.”

A prémium paradicsomkülönlegességeket eddig is szívesen látták konyháikban a magyar Michelin-csillagos éttermek séfjei, hiszen a Veresi Paradicsom terményeit rendkívül vonzóvá teszi azok beltartalmi értéke – ásványianyag-, vitamin- és antioxidánstartalmuk és természetesen az íze. A paradicsomok minden szempontból kimagasló minősége a kitűnő vetőmag használatán túl annak is köszönhető, hogy a téli üvegházban mesterséges megvilágítással segítik a fényszegény időszak átvészelését, sötétedéskor pedig ernyők takarják el az üvegfalakat, ezáltal az őszi és téli időszakban is ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas tápanyagtartalmú paradicsomokhoz juthatunk, mint az ideálisnak számító nyári hónapokban. A termesztést holland szakértő és hazai biológus is segíti, így évi kétezer tonnával vannak jelen a hazai piacon, amelynek jelentős részével a téli import paradicsomot váltották ki.

„Kimondottan sikeresnek tartom az együttműködésünket a Veresi Paradicsommal, mert azt gondolom, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia értékteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint olyan prémium hazai alapanyagokat használjunk a versenyfelkészülés során, amikkel nemzetközi viszonylatban – egy világversenyen is büszkén képviselhetjük az országunkat” – nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Csapat Elnöke.