A világ egyik legelegánsabb McDonald’s étterme nyílt meg Budapesten

Szerző: | 2023.11.06 | Hírek

Szinte minden elemében megújult Magyarország első, Régiposta utcai McDonald’s étterme. A márka hazai jelenlétének 35. születésnapja alkalmából elkészült felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használt fel a Market Építő Zrt. a mindössze négy hónapig tartó, közel egymilliárd forintból megvalósított kivitelezés során – adta hírül a Magyar Építők.

A Market Építő Zrt. tájékoztatása szerint a McDonald’s ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon: a hely valódi, természetes elemek felhasználásával, exkluzív formában nyitotta újra kapuit a hétvégén.

Elegáns étterem lett a Régiposta utcai „Meki”

A beltérben a fekete és az arany szín dominál, amelyek eleganciát és luxust kölcsönöznek a térnek. Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti. Az akár 300 kg súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelentett a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, az éttermi vendégtér többi részén pedig öntött, aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le.

A belső térben a fekete és az arany az uralkodó szín

Az ausztrál Landini dizájn stúdió és Sass Géza magyar belsőépítész tervező közös munkájaként létrejött enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készültek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjedt, amelyeket rézből készítettek. Ez az anyaghasználat teljesen egyedi a „Meki” világában, még nemzetközi viszonylatban is. A réz mint alapanyag az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön.

A falat budapesti nevezetességeket ábrázoló grafika díszíti

Az éttermet egy magyar grafikusokból álló csapat által tervezett különleges falgrafika is díszíti: a Graphasel Design Studio alkotása a Régiposta utcával szemben lévő budapesti nevezetességeket ábrázolja. Az étteremben a Régiposta és az Aranykéz utca sarkán olyan egyedi, jellegzetes felülős elemet alakítottak ki, amely a világon is csak egy-két McDonald’s-ban található meg. Ez a különleges dizájnelem tovább fokozza a létesítmény által nyújtott egyedi hangulatot.
_______________________________________
Forrás: Turizmus.com
Képek: Market Építő Zrt.