A VinCE legjobbjai

Szerző: | 2018.04.06 | Hírek, Italsor

Idén nyolc kategóriában díjazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards keretében április 5-én, a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján.

A VinCE Awards célja, hogy megtalálja és példaként mutassa fel a borvilágban és a borhoz kapcsolódó területeken (kereskedelem, turizmus) a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat. Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akikre a közönség szavazhatott, a legtöbb szavazatot elnyerő lett a kategóriagyőztes. Az internetes szavazáson több mint kétezren vettek részt.

A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, és szintén duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino. A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki a szavazóktól, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották. Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.

A legjobb borászat és borkereskedés díjakat a VinCE Magazin havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján ítélték oda. 2017-es tesztjeik során a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legjobb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett