Az AccorHotels az élelmiszerpazarlás ellen

Szerző: | 2017.10.18 | Céghírek, Hírek

Az Élelmezési Világnap kapcsán a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, partnerei segítségével.

Az Adománykonvoj szervezésével az Élelmiszerbank célja többek között, hogy élelmiszeripari és szolgáltató partnerei számára is lehetőséget adjon arra, hogy kiálljanak az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemért.

A Budaörsről Budapest belvárosába vonuló Adománykonvojhoz az AccorHotels Magyarország is csatlakozott egy autónyi, közel félmillió forint értékű élelmiszer adománnyal. Az akció keretében 19 cég közösen 30 tonna élelmiszert juttatott el a rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, mely mennyiséget, ha kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne, miközben az országban sok ezren, köztük gyermekek is nélkülöznek. Az élelmiszerfelesleg megsemmisítése emellett komoly környezetterhelést is okoz. Ez a tizenkettedik év, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) összefog a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre az Élelmiszerbank Adománykonvoj segítségével, melyet a Földművelésügyi Minisztérium is partnerként támogatott.

„A fenntartható fejlődés az AccorHotels stratégiájának szerves része. A világ vezető szállodaüzemeltetőjeként saját, globális fenntartható fejlődés programunk a munkavállalókat, vendégeket, partnereket és helyi közösségeket egyaránt mobilizálja a meghatározott és számszerűsített célok elérése érdekében. A „Planet 21” nevű programunk kiemelt prioritásként kezeli a fenntartható F&B-t és ezen belül az élelmiszerpazarlást, melyet 2020-ig harminc százalékkal kívánunk csökkenteni. A Magyar Élelmiszerban Egyesülettel kialakított kapcsolatunk keretében természetes volt számunkra az Adománykonvojhoz való csatlakozás, hiszen az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem közös célunk” – nyilatkozta Luc Gesvret az AccorHotels magyarországi Marketplace vezetője.

Az AccorHotels Planet21 programjának keretében rendszeres oktatás, továbbképzés illetve dedikált események szervezése mellett a 17 magyarországi szállodájában is folyamatosan, napi szinten mérik a keletkezett élelmiszer-hulladék mennyiségét és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendelés, tárolás, felszolgálás, konyhai előkészítés folyamatát figyelembe véve ezt csökkentsék. A szállodák F&B szakértőinek a közreműködésével elkészült az „Aranyszabályok és bevált gyakorlatok az élelmiszerhulladék csökkentésére” dokumentum, mely általános szabályokat, valamint konkrét teendőket fogalmaz meg területenként. Az élelmiszer-hulladék további csökkentése érdekében rendszeres egyeztetéseket folytatnak partnereikkel és helyi civil szervezetekkel egyaránt.