Adománygyűjtő tésztázás Amatricének

Szerző: | 2016.09.21 | Események, Hírek

Szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a „Via Italián” (Budapest, V. ker Arany János utca 7-12.) rendez adománygyűjtő eseményt, melynek célja az augusztusban súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice és az ott lakók támogatása.

A rendezvény során a Trattoria Pomo d’Oro és a Fausto’s étterem tulajdonosai buchattini all’amatriciana-t készítenek az erre az alkalomra lezárásra kerülő „Via Italián”. Sergio Pirozzi, Amatrice polgármesterének külön kérésére nem csak a paradicsomos, hanem a „gricia” névre keresztelt változat is készül. Ez az Amatriciana Bianco, az eredeti recept, amivel így mi, magyarok is megismerkedhetünk. A tészta mellé egy pohár frissítőt és Amatrice mellett pörkölt finom kávét is kapnak a vendégek.

Az adomány mértéke mindenki lelkiismeretére van bízva, a felajánlásokat borítékba helyezve egy urnába gyűjtik, a nap végén közjegyző jelenlétében számolják össze és utalják el Olaszországba. A gyűjtés addig tart, amíg az utolsó adag tészta el nem fogy.

Az eseményhez sokan csatlakoztak, és egy komolyabb összefogás részeként nyújtanak segítséget a szervezéshez és kivitelezéshez. Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet, a Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Aranytíz Kultúrház is felkarolta a kezdeményezést. Az étel alapját képező guanciale d’Amatriciet és a buchattini tésztát Oreste Beghetto (VINITALY GRUPPO Kft.) ajánlotta fel, a vizet a San Pellegrino, a kávét a La Marzocco szállítja. A vendégek kényelméről a Setup Event Kft. gondoskodik.

További információk: info@pomodorobudapest.com