Koktélok az első osztályon

Szerző: | 2017.05.19 | Céghírek, Hírek

Az Air Francia újabb exkluzív fedélzeti szolgáltatást indít a La Premiére osztály utasoknak, júliustól ugyanis Colin Peter Field – a párizsi Ritz hotel vezető bartendere – által dedikált koktélkínálattal bővítik a Boeing 777-300 és az Airbus A380 járatainak repertoárját.

A júliusban induló különleges együttműködés az 1920-as évek végére jellemző francia eleganciát és az azt körüllengő összetéveszthetetlen hangulatot hivatott feléleszteni. A 20. század elején az Air France jellemzően luxushotelek személyzetét választotta ki a fedélzeti szolgáltatások elvégzésére, ezt a hagyományt folytatva kérték fel a párizsi Ritz hotel vezető bartenderét egy különleges koktélkínálat kidolgozására.

Colin Peter Field 14 éves kora óta a koktélkészítés megszállottja; első kitüntetését is igen fiatalon, mindössze 22 évesen szerezte a kifejezetten bartenderek számára rendezett Martini Word Chamionshipen. Közel 25 éve dolgozik vezető bartenderként Franciaország egyik legnívósabb hotelében, a Ritzben. Karrierje indulása óta számos kitüntetéssel és szakmai elismeréssel gazdagodott, melynek köszönhetően mára nem csak francia, hanem nemzetközi hírnévnek is örvendhet.

A tervek szerint a három havonta frissülő koktélkínálat alapösszetevőin – calvados, konyak, Armagnac, almalé és pezsgő – nem fognak változtatni a bartenderek, a folyamatos megújulást az elkészítés módjának és a hozzávalók arányainak módosításával fogják elérni. A La Premiére osztály személyzetét is felkészítik az exkluzív szolgáltatás bevezetésére, és az italok tökéletes elkészítési módjának elsajátításához különböző tréningeken képzik a közel 1150 főből álló csapatot.