Alkoholmentes napot hirdet a METRO

Szerző: | 2015.08.31 | Hírek

A mértékletes alkoholfogyasztás az egészséges életmód része. Azonban sokan nincsenek tisztában az egészségügyi kockázatokkal – a mértéktelen alkoholfogyasztás számos korosztály esetében probléma, fontos a tudatos alkoholfogyasztásra nevelés. Ezért a METRO október 27-re alkoholmentes napot hirdet– hangzott el az áruházlánc augusztus 29-i sajtótájékoztatóján.

A felelős alkoholfogyasztással a hosszú távú, országos szintű egészségügyi költségek is jelentősen csökkenthetőek, és közvetett módon a magyar fogyasztók fizikai, érzelmi, szellemi és mentális jólétének megteremtését segíthetik, támogathatják.

A METRO nagykereskedelmi vállalat és a Heim Pál Alapítvány a cél elérése érdekében a közelmúltban közös akciót indított AlkoholSTOP néven: Egy hat állomásos  rendezvénysorozat keretében Nyíregyházán, Kecskeméten, Szegeden, Pécsett, Győrben és Budaörsön számos figyelemfelkeltő programmal várták a nagyközönséget a vidéki nagyvárosokban. A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a témáról valós társadalmi párbeszédet indítson, valamint, hogy olyan ötletek, kezdeményezések jussanak el a nagyközönséghez, melyek a mértékletes alkoholfogyasztást, az egészséges örömöket, az alkoholmentes szórakozást helyezik előtérbe.

A szombati sajtótájékoztatón Heim Pál, az AlkoholSTOP Egészségnap programsorozatot életre hívó alapítvány szakmai igazgatója elmondta: az akció részeként 2015. október 27-re Alkoholmentes Napot hirdetnek, amelyhez bárki csatlakozhat a témához kapcsolódó ötlettel, akcióval vagy műalkotással, de a részvételhez az is elég, ha ezen a napon nem fogyasztunk alkoholt. Az Alkoholmentes Napot ezentúl minden év október 27-én hirdetik meg, bízva abban, hogy a kezdeményezés – a METRO segítségével – pár éven belül igazi mozgalommá válik. Cél, hogy a mérték újra érték legyen, a felelős fogyasztás pedig mindennapjaink részévé váljon.

Az AlkoholSTOP program budaörsi záróeseményhez csatlakozott a budaörsi METRO-ban működő Gasztroakadémia is, mely ezen a napon szintén az egészséges életmód elsajátításához adott segítséget. Az akadémia séfjei, Bereznay Tamás és Gálicz István, egészséges és kiváló minőségű magyar alapanyagokból sütöttek-főztek ínycsiklandó fogásokat, az italokat pedig gyümölcsből, kevés cukorral turmixolták.