Amerikai nyertes a Bacardí koktélversenyén

Szerző: | 2016.04.28 | Hírek

Április 24-én zajlott San Franciscóban a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition döntője, ahol GN Chan, az amerikai versenyző vihette haza a legjobbnak járó címet, de a magyar versenyzőt, Schök Norbertet is dicsérte a zsűri.

GN Chan a New York-i Angel’s Share bárban dolgozik, nyertes koktélját, a Venceremos-t a Bacardí klasszikusnak számító Piña Colada inspirálta. A Venceremos alkotóelemei a Bacardí Carta Blanca, a kókuszlikőr, az ananászlé, az uborkalé, a limelé és egy csipetnyi szezámolaj.

bacardi20428A Bacardí a következő évben együtt fog dolgozni GN-nel annak érdekében, hogy személyre szabott lehetőségekkel támogassa őt a karrierje beindításában, valamint, hogy a koktélját az egész világ megismerhesse és a legjobb bárokba is bemutathassa.

Idén 36 kiváló bártender érkezett San Franciscóba a világ minden tájáról. Mindannyian hosszú hónapokat töltöttek azzal, hogy tökéletesítsék és népszerűsítsék saját Legacy koktéljukat.

A magyar induló, Schök Norbert és koktélja az El Viajero is kitűnően szerepelt a világversenyen. Norbi a versenyt megelőző időszakot is arra használta, hogy tovább tökéletesítse receptjét, és minél szélesebb körben tegye ismertté. A befektetett munka meghozta az eredményt, Simon Difford a Difford’s Guide alapítója is elismerően nyilatkozott a győztes magyar koktélról.

Norbi így foglalta össze a versennyel kapcsolatos élményeit: „Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a csodálatos versenynek. Úgy érzem, rengeteget tanulhattam, remek embereket ismerhettem meg és fantasztikus élményekkel gazdagodhattam. Azt gondolom, ez a verseny egy nagyon fontos állomása volt a karrieremnek, de azt hiszem, az egész magyar bár életre is pezsdítő hatással van és lesz is a jövőben.  Az itt szerzett tapasztalataimmal igyekszem majd támogatni azt a versenyzőt, aki jövőre képviseli Magyarországot a világversenyen.”

A Bacardí vendégül látta a döntősöket és különböző programokat is biztosított számukra a világverseny előtt. Szakmai workshopok, legendás italgyár-látogatások, és személyre szabott tanácsok várták a bártendereket annak érdekében, hogy minél jobb versenyprezentációt nyújthassanak a döntőn. Nyolc versenyző jutott tovább a végső döntőbe, akik bemutathatták a koktéljukat a meghívott vendégek előtt. A zsűri tagjai között a nemzetközi bártender szakma legnagyobb alakjai foglaltak helyet: Jose Sanchez Gavito, Maestro de Ron BACARDÍ, Julie Reiner, New York-i bártulajdonos, ünnepelt bártender és szakmai mentor, Dale DeGroff, szakmai legenda és a modern koktélforradalom alapítója és Franck Dedieu, a tavalyi év győztese.

2017-ben a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition helyszíne Berlin lesz.