Angus burgerekkel erősít a Zing

Szerző: | 2015.06.26 | Alapanyagok, Hírek

Az angus marhák – pontosabban a kiváló minőségű húsukból készült húspogácsák – megérkeztek Budapestre: a hazai street food egyik legkiemelkedőbb alakja, a Zing Burger a Terra Pannonia birtokon nevelt angus marhákból készült prémium burgerekkel erősíti kínálatát.

zing2A Zingnél pontosan tudják, hogy milyen fontos az alapanyagok minősége, ezért készítik házilag a burgerekhez a szószokat, és ezért választották partnerüknek a balatonfenyvesi Terra Pannoniát. A birtokon gazdálkodó, elhivatott házaspár odafigyel arra, hogy az állatok jó körülmények között éljenek, és hús a legjobb formájában jusson el fogyasztóikhoz. 3000 hektáros balatoni birtokukon szabadon tartják az állatokat, és a legjobb takarmánnyal etetik őket. A gulya 99%-ban a skót angus fajtából áll, ami az egész világon fogalom a steakkedvelők körében. Az angus marha izomrostjait finoman szövi át a faggyú, a hús szépen márványozott, ezért sütés közben sem szárad ki, hanem szaftos és puha marad. Erről a sajtó képviselői személyesen is meggyőződhettek, amikor június 22-én a Zing vezetőivel közösen meglátogatták a birtokot.

A Balatonfenyveshez közeli vágóhídon a húsokat 21 napig szárazon érlelik hűtőkamrában, ezt követően a legkiválóbb részeket szállítják a Zing Burgerhez. A Zing ehhez csak a saját fűszersóját adja hozzá, hogy a prémium burgerek megőrizzék a legfinomabb hús ízét. Minden burgerük kapható ezentúl angus változatban is, és a piaci bevezetés időszakában csak 250 forinttal adják drágábban, mint hagyományos burgereiket.