Áprilisban ismét beköltözik a Badacsonyi borvidék a New Yorkba

Szerző: | 2023.02.08 | Hírek

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a hazai borkedvelők és termelők a New York Palota Róma termében.

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180, korlátlanul kóstolható bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit.

A világjárvány okozta egy év kényszerszünet után tavaly csúcsokat döntött a Badacsony New Yorkban rendezvény látogatottsága, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a badacsonyi vulkanikus borok és a borosgazdák iránt – tájékoztatta társlapunkat, a turizmus.com-ot a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület. „Ez a valódi és szoros összefogás adja a legnagyobb értékét és hitelességét a kiemelkedő borvidéki kóstolónak. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődésre számítanak.

A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálja, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen kiváló tételek kerülnek a poharakba.

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt, idén is mesterkurzus színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), borszakértő a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. Az ételeket Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk.

Az esemény menetrendje a következő: 14 és 17 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. Az idei évben egy órával korábban, már 15 órától a nagyközönség számára is megnyílik a terem.

Ízelítő a tavalyi rendezvényből:


______________________________________
Forrás: turizmus.com
Fotó: Héring Attila