A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványokat is.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület az Aranyszalag Minőség tanúsítványát abból a megfontolásból alapította, hogy az támaszként szolgáljon mindazoknak, akik tudnak és mernek minőséget teremteni, a tanúsítvány másfelől hiteles információt kíván adni azoknak, akik ilyen minőséget keresnek.
Az Aranyszalag Minőség tanúsítványt idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta) kapta.
Az MGE ugyancsak az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adta át a nemrég zárult II. Czifray-versenykurzus győzteseinek a díjakat.
A Czifray-versenykurzus talán a legnagyobb kihívást és egyben a legnagyobb fejlődési lehetőséget jelenti a versenyzőknek, akik a kétéves verseny során több mint egy tucat feladatot oldanak meg. Az egyes feladatok keretét vagy egy híres étel, vagy egy technológia, vagy egy jellegzetes alapanyag adja.
A nyertesek:
- helyezett: Daniel O’Shea (Alabárdos, Budapest)
- helyezett: Horváth Ákos (Lou-Lou, Budapest)
- helyezett: Szűcs Zoltán (Salon, Budapest)