Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat

Szerző: | 2022.12.08 | Hírek

A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2022-ben Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa; Molnár Attila és Nyíri Sándor megosztva, az Aranykaviár étterem tulajdonosai; valamint Rasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje – aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és dr. Tóth-Turanitz Katalin megosztva, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

A díjátadók és a díjazottak (balról jobbra): dr. Lugasi Andrea, Turanitz Gergely, dr. Tóth-Turanitz Katalin, Molnár Attila, Nyíri Sándor, Kőrössy Zoltán, dr. Sándor Dénes | Fotó: BGE

A Pro Gastronomia díjat dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, dr. Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója és Segal Viktor séf és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.
__________________________________________________
Forrás: BGE sajtóközlemény