Átadták a Dining Guide idei díjait

Szerző: | 2024.06.04 | Hírek

Június 3-án este átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere. „Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja” – mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. „Véleményünk szerint felelősséggel gondolkodó vendéglátóhelyek besorolása nem csak a ma divatos „farm-to-table”, vagy „nulla kilométeres” alapanyag beszerzéssel kapcsolatos fogalmak teljesítésében merül ki, hanem a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és étterem működtetést is jelenti” – tette hozzá Herczeg Zoltán.

A Dining Guide 2005 óta adja át díjait, így a legrégebbi Étteremkalauzként is számon tartható Magyarországon. Az elmúlt években a Dining Guide TOP 10 ranglistát két-három Michelin-csillagos külföldi séf segítségével állították fel. A külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra és a TOP 25 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket. Ezt a feladatot idén a Dining Guide már önállóan végezte el, de a munkájukat továbbra is segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide legendás egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

 

A 2024-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest

Különdíjak:

  • Dining Guide Restaurant Best Of The Best: Stand Étterem
  • Dining Guide – Bibo Az Év Fenntartható Étterme: Natura Hill Zebegény
  • Dining Guide – BMW Az Év Innovatív Konyhája: Onyx Műhely
  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye: Buborék Csopak
  • Dining Guide – Master Good Az Év Séfje: Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
  • Dining Guide – Chef Market Az Év Ifjú Séfje: Pohner Ádám (Iszkor)
  • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best: Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Cukrászdája: Málna The Pastry Shop
  • Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza: Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar)
  • Dining Guide – Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme: Goli fire hearted kitchen
  • Dining Guide Életműdíj: Nyíri Szása (Arany Kaviár)
  • Dining Guide Az Év Koktélbárja: Múzsa
  • Dining Guide – Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je: Rácz Imre (Spago)
  • Dining Guide Az Év Szállodája: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

TOP éttermek:

  • Stand Restaurant
  • Platán Gourmet
  • Rumour
  • SALT Budapest
  • Babel
  • 42 Restaurant
  • Essência
  • Costes
  • Borkonyha
  • Spago
  • Sauska 48
  • Costes Downtown
  • Pajta

_______________________________________________
Forrás: Turizmus.com
Kép: MTI/Balogh Zoltán