Átadták a Pro Gastronomia díjakat

Szerző: | 2023.11.21 | Hírek

A Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, illetve a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségeinek és ígéretes fiatal képviselőinek szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjazottak 2023-ban:

  • Kalla Kálmán, a Gundel étterem legendás séfje
  • Kiss János, aki a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje volt egyedüli magyarként
  • Thomas Keller, az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin-csillagot kapott

Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója érdemelte ki, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi’s cukrászdában.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda Sándor Dénes mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki – áll a BGE közleményében.

_______________________________________________________________
A nyitóképen balról jobbra: Kalla Kálmán, Lugasi Andrea (dékán, BGE KVIK), Kiss János, Czompa Fanny és Sándor Dénes. Thomas Keller később veszi majd át a díjat | Fotó: BGE