Átpezsegni a délutánból az estébe!

Szerző: | 2019.02.13 | Hírek

A Kempinski Hotel Corvinus új rituálét vezetett be, amelynek az „Esti pezsgés” nevet adta.

Szablya, Champagne és romantikus homály. Ezekkel az eszközökkel vezeti át vendégeit a Kempinski az estébe, amely a lazulásról és egy (vagy három) pohár luxusról szól. Minden nap.

A szablyás pezsgőnyitás az 1800-as évek elején, a napóleoni háborúk idejében, főként a francia könnyűlovasság körében alakult ki. A legenda szerint a Veuve Clicquot brand névadó anyja, született Barbe-Nicole Ponsardin, férje hirtelen halálát követően maga vette át a családi pezsgőház vezetését. A pezsgősüveg lenyakazásával a fiatal özvegyet igyekeztek lenyűgözni Napóleon katonái, de ezzel a ceremóniával ünnepelték háborús győzelmeiket is.

„A győzelmet Champagne-nyal ünnepeljük, vereség esetén pedig azzal vigasztalódunk” – tartotta Napoleon.

A pezsgőzés is szertartás. Az “Esti pezsgés”-ben a hotel partnere a Premium Taittinger champagne forgalmazója, a Bor és Más, akik esténként háromféle pezsgőt kóstoltatnak a The Living Roomban: Taittinger Brut Reserve-t, Taittinger Prestige Rose-t és a limitált kiadású Taittinger Les Folies de la Marquetterie-t.

Az első üveg pezsgőt a The Living Room bájos alkalmazottai nyitják ki a virtuóz sabrage technikával és osztják meg az ott tartózkodó vendégekkel.

Íme egy nagyon jó példa arra, hogy a pezsgőnek, sőt, a Champagne-nak ott van a helye a mindennapokban, és érdemes számára helyet és alkalmat teremteni. Végülis csak rajtunk múlik.