Az apró digitális szakács a vendégek tányérján főz és szórakoztat két fogás között – videó

Szerző: | 2022.08.31 | Hírek

Le Petit Chef, az apró digitális szakács mindössze 6 cm magas, és nem is fog nagyobbra nőni. Jelenleg 35 étteremben élvezhetik a társaságát a vendégek étkezés közben, ahogy a fogások között 3D-vetítés segítségével különböző történetekkel fűszerezve digitális ételeket szervíroz a tányérjukra.
Szerző: Kaszás Fanni | turizmus.com

Az egyik asztalra vetített 3D-s animációban a miniatűr szakács egy eszkimó igluból bujik elő, és sítalpakon szállítja a desszert hozzávalóit az asztalra. Hatalmas hógolyót gyúr, amit aztán feldob a tányérra, ahol az egy gombóc vaníliafagylatként landol. Utána küldi még a díszítéseket is, a tejszínhabot például egy poroltóból kinyomva, majd egy tűzijátékot is elővarázsol az igluból. Közben csetlik-botlik, a végén még a jég is beszakad alatta. A vendégek lelkesen figyelik, és meg is tapsolják a vicces produkciót.

A Le Petit Chef 2015 áprilisában „született” a franciaországi Marseille-ben, de azóta a világ különböző pontjain élvezhető már a digitális szórakoztatás és a kellemes étkezés összekapcsolása, hogy a vendégek egy felejthetetlen élménnyel távozzanak a vacsora után.

Megalkotói, a Skullmapping művészeti vezetői az apró szakács közreműködésével és lenyűgöző, testre szabott látványvilággal mesélnek történeteket a vendégek tányérjára és az asztalra vetítve. Az általuk használt technológia a 3D Projection Mapping, erről beszélt a Skullmapping vezetője a Le Petit Chef hivatalos honlapján.

‘’Először a belgiumi stúdiónkban készítettünk egy videót a Le Petit Chef-ről, hogy megmutassuk az éttermeknek, milyen lehetőségeket rejt ez a 3D-s koncepció. Miután feltettük a videót a Youtube-ra, futótűzként terjedt a neten, jelenleg több mint 30 millió megtekintésnél tart a közösségi médiában” – meséli Filip Sterckx. „Azóta öt különböző ételt készítettünk el digitálisan az apró séf segítségével, az előételtől a főételen át a desszertig. Az animációink egy havas tájról akár egy trópusi szigetre repítik a vendégeket, miközben végig az asztalnál ülve maradnak. Az élmény rendkívül szórakoztató, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.”

Miután számos különböző Le Petit Chef-ételt elkészítettek, jött az ötlet, hogy egy teljes vacsoraműsort is létrehozzanak, melynek a neve „Le Petit Chef Marco Polo nyomában” lett.

Indulása óta a Le Petit Chef világszerte szerepelt már televíziós műsorokban, és számos híres vendéget is szórakoztatott, többek közt Hugh Jackmant is.

A koncepciót számos rendezvényen, fényfesztiválon és tv-műsorban mutatták be, jelenleg 35 étteremben érhető el, például Prágában, Kölnben, Berlinben és Rómában is. A vacsoraműsort a legtöbb helyen tematikus zenével, kellékekkel és egy kitűnő menüvel párosítják.

__________________________________________________________________________________________

Nyitókép: Le Petit Chef/Facebook