Az Asahi-nál a Dreher

Szerző: | 2017.04.06 | Céghírek, Hírek

Az Asahi befejezte az egykori SABMiller közép- és kelet-európai vállalkozásainak és márkáinak a felvásárlását, beleértve a csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és romániai vállalatait és márkáit, valamint más kapcsolódó eszközöket.

Az Európai Bizottság azzal a feltétellel hagyta jóvá a SABMiller és az AB InBev fúzióját, hogy az AB InBev-nek el kell adnia közép- és kelet-európai vállalatait, majd márciusban az EB jóváhagyta ezen vállalatok eladását. A cég mostantól Asahi Breweries Europe Ltd-ként, a tokiói Asahi Group Holdings Ltd közvetlen irányítása alatt fog működni, regionális székhelye Prágában lesz.

Ryoichi Kitagawa az Asahi Group Holdings Ltd nevében azt mondta: „Az elmúlt 24 hónapban nagy átalakítások zajlottak vállalatunkban. 2016 októberében az Asahi befejezte a SABMiller egykori olaszországi, hollandiai és egyesült királysági vállalkozásainak, beleértve elsősorban a Peroni, Grolsch és Meantime márkák felvásárlását, és most a SABMiller közép- és kelet-európai vállalatait is hozzáadtuk ehhez a portfólióhoz. E tranzakció révén a cég világszínvonalú sörgyártókkal állt össze, melyeknek olyan márkái vannak, mint a Tyskie, a Lech, a Timisoreana, a Dreher, az Ursus, a Saris és a Pilsner Urquell.”