Az Édesmindegy desszertbárban a kalória nem mindegy

Szerző: | 2024.03.26 | Hírek

A Pozsonyi út meghatározó üzletének, az Édesmindegy desszertbárnak tulajdonosa Keleti Marika, aki onkológusként már korábban is szívügyének tartotta az egészséges táplálkozás fontosságát. Az ő álmából született meg 2013-ban ez a különleges desszertbár, mely azóta a kerület ikonikus helyszíne lett.

Az újlipótvárosi Édesmindegy több mint egy desszertbár, a környéken lakók számára egyfajta közösségi tér is, ahova szívesen ugranak be sütizni, villásreggelizni, bruncholni. A portugál dizájn, a kézzel festett csempék, a régi vízimalom fájából készült asztalok, a fekete gránit pult összefonódva egy izgalmas és meghitt környezetet teremtettek a XIII. kerület lüktető gasztro főutcáján, amely fiatalos, pezsgő hangulatával rengeteg turistát is vonz.

Otthonos hangulatú már a bejárat is

A desszertbár tíz éve szolgálja a vendégeket, és a pandémia alatt is kiemelkedő szerepet vállalt mint az egyetlen nyitva tartó vendéglátó egység az utcában. A 17 fős csapat összetartó családként működött, vállvetve küzdve a nehézségekkel.

Különleges saját receptjeik alapján készült tányérdesszertjeik, mint például a portugál krémes, a Fekete Mamba és a népszerű kézműves gőzgombóc variációk, valamint a házias, kiadós reggelik, brunchok és napi menük egyedi választéka izgalmasan egészíti ki sós ételkínálatukat. Az étlapon nem csupán ínycsiklandozó ételek, hanem finom kávék, teák és különleges koktélok is szerepelnek.

Az ikonikus portugál krémes

Termékeik prémium minőségű alapanyagokból készülnek, és a tulajdonos egészségtudatos szemléletének köszönhetően gazdag zöldség- és mártogatósválasztékkal kiegészülve könnyű, egészséges fogásokat kínálnak a vendégeknek. Az étlapot évente kétszer frissítik az újítás és a szezonalitás jegyében.

A tulajdonos egészségtudatos szemléletét tükrözi a gazdag zöldség- és mártogatóskínálat

Az Édesmindegy desszertbár 2023-ban elnyerte az Év Üzlete díjat a XIII. kerületi önkormányzattól. Az elismeréssel az árukínálat mennyiségét és minőségét, az elérhető árakat, valamint a dolgozók figyelmességét, segítőkészségét és a kulturált környezetet is értékelték.

A tulajdonos és a kollégák egyaránt elkötelezettek a hagyományos, személyes vendéglátás, a családias légkör mellett. A kerület kitüntetését hatalmas megtiszteltetésnek tartják, ugyanakkor számukra az igazi elismerést a vendégek elégedettsége jelenti, akik távozás után már alig várják, hogy visszatérjenek, mert ilyen az Édesmindegy varázsa. (X)
________________________________
Képek: Édesmindegy