Az ételérzékenyekre is gondolnak a Food Truck Show-n

Szerző: | 2017.08.30 | Hírek

Egy jó burgert, gofrit vagy tacót mindenki megérdemel, ezért egyre több street foodos kínál az ételintoleranciával élőknek és diétázóknak speciális fogásokat, amelyeket a szeptember 1-3. közötti Food Truck Show vendégei is megkóstolhatnak a Kincsem Parkban.

Így például idén először a Mexkitchen kocsijából sem kell kifordulniuk a gluténérzékenyeknek, sőt, a vegákat is várják egy taco-ra az autónál. A kukoricatortillába friss pico de gallo, azaz korianderes paradicsomsaláta kerül egy kis guacamole-val és salsa-val, csirkés és vega verzióban.

A mostani rendezvénye egyik újonca, a Lecso Macho, ahol mindenki ízlése szerint összeállíthatja a saját lecsóját, mangalicakolbásszal, vagy sült debrecenivel, a vegetáriánusok akár tojással, gombával, az igazi ínyencek szarvasgombával is kérhetik a kedvenc lecsójukat. A vegánoknak sem kell lemondaniuk a street food-ról, a Las Vegans kocsijában ugyanis csak növényi alapanyagokat használnak a burgerekhez, így van például répa és csicseri burger, de használnak grillezett padlizsánt és lilahagyma lekvárt is.

Szintén hétvégén találkozhatunk először a Mentes Paleo Pont büfékocsijával, ahol minden, ami kapható glutén, laktóz, és hozzáadott cukortól mentesen készül, csakúgy, mint a Levendula Fagyizó termékei.

 

Újdonságok és versenyek

Most egyébként összességében 52 büfékocsi kínálja termékeit a Kincsem Parkban, köztük heten először mutatják meg magukat a közönségnek.  Az új kocsikból gombócot, lecsót, mindenmentes waffelt és BBQ-s füstölt fogásokat árulnak, de van már truck-ja a Bookline-nak, sőt a BKK-nak is. Emellett a rendezvény idei meglepetése a helyszínen bemutatott Food Truck Receptkönyv, amelyben a legjobb truck-ok receptjeit lehet megtalálni.

A sok street food mellett ló és agárversenyeket is rendeznek az első őszi hétvégén: pénteken a Lóverseny az Éjszakában versenysorozattal indulnak a hétvégi futamok. A szombati nap fő attrakciója hazánk leggyorsabb sprintfutama, a Marschall József emlékverseny és a Hungária díj lesz. Vasárnap galoppversenyekre fogadhat a street food-ozó közönség.

Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/281726075567068/