„Intelligens spacesaver by Rational”: a kisebb konyhák számára

Szerző: | 2020.06.24 | Hírek

Az új iVario 2-XS forradalmasítja a kisebb konyhákat.

A kontakthővel működő duplaserpenyős főzőrendszer még kis terekben is rendkívül termelékeny, rutinfeladatot lát el, és a kisebb létesítményekben is elhelyezhető. Ennek ékköve az iVarioBoost, az első intelligens energiagazdálkodási rendszer, amely a teljes felületen szabályozza a hőt, és elegendő tartalékkapacitással rendelkezik ahhoz, hogy az előmelegítési fázist is beleértve 6,5 perc alatt 4,5 kg főtt húst felmelegítsen. A főzési intelligenciát képviselő iCookingSuite érzékeli az étel állapotát és méretét, és szabályozza ezáltal a főzési útvonalat, így Önnek csak akkor kell közbeavatkoznia, ha a főző rendszer jelez. Az iVario 2-XS két, egyenként 2/3 GN alapfelületű és 17 liter űrtartalmú serpenyőből áll. A készülék teljes tartozékcsomaggal rendelkezik, hogy már az első pillanattól kiváló eredményeket lehessen elérni.

Szekeres Tibor, a Rational Magyarország ügyvezető igazgatója szerint „az iVario 2-XS fejlesztésében kitűzött célunk volt, hogy a forralás, a serpenyőben- és bő olajban való sütés egy kis, erőteljes, pontos és rugalmas felületen legyen” – magyarázza. Az iVarioBoost a készülékben 2 percnél rövidebb idő alatt 200°-ra melegít, és elegendő tartalékkapacitással rendelkezik még nagyobb mennyiségekhez, folyadékok kioldása nélkül. Az iVarioBoost szabadalmaztatott kerámia fűtőelemekből áll, amelyek szilárdan kapcsolódnak a karcolásálló serpenyőalaphoz, és egyenletesen eloszlanak. Ez az iVario 2-XS-t 4-szer teszi gyorsabbá és 40 %-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak a hagyományos technológiákhoz képest.

A főzési intelligenciáért az iCookingSuite felelős, valamint a konzisztens főzési eredmények biztosításáért is. Az érzékelők érzékelik az élelmiszer mennyiségét és állapotát, és ennek megfelelően szabályozzák a főzési paramétereket annak érdekében, hogy a kívánt eredményt anélkül lehessen elérni, hogy a felhasználónak sokat kellene foglalkoznia vele. „Az iVario Pro megszünteti az ellenőrzés és nyomon követés szükségességét” – magyarázza Szekeres Tibor. Erre példa az AutoLift, az automatikus kiemelési és leengedési mechanizmus, amely automatikusan felemeli és leengedi az ételt a főzőfolyadékból a főzőfolyadékba.

A kis felületen a maximális rugalmasság biztosítása érdekében az iVario 2-XS két, egymástól eltérő fűtésre alkalmas serpenyővel rendelkezik. A főzőrendszer közepén a kijelzőn egyértelműen látszik minkét oldal, hogy a felhasználó egyszerre láthassa mindkét serpenyőt. A hús-, hal-, baromfi- vagy köretek üzemmódja mellett a felhasználó kiválaszthatja az olyan főzési módszereket is, mint a serpenyőben vagy bő olajban való sütést. A kompakt egység az iZoneControl lehetőségével is kiegészül, amelynek értelmében a főzőrendszer legfeljebb négy zónára osztható, amelyek bármilyen alakúak és méretűek lehetnek, és amelyek eltérő módon fűthetők. Ez különösen nagy segítséget jelent az à la carte számára.

Ergonómiája is forradalmi. A megfelelő állvány mellett az iVario 2-XS magassága állítható, a sarkok le vannak kerekítve, és az edény széle hideg marad. Így semmi nem ragad oda, könnyen tisztítható, általában két perc alatt. A konyhába, a munkapult tetejére vagy az állványra való beépítés különböző beállításai rendkívül alkalmazkodóvá teszik a főzőrendszert.

Az iVario 2-XS teljes tartozékcsomaggal rendelkezik, mint például az automatikus emelési és leengedési funkciót ellátó kar, a főzéshez és bő olajban sütéshez alkalmas kosár, a spatula, az aljzatrács és a szűrő. Bárki, aki meg szeretne ismerkedni az új főzőrendszerrel, meggyőződhet a „More Tour 2020” online webináriumon az általa nyújtott teljesítményről. Az érdeklődők hamarosan megismerkedhetnek az iVario 2-XS-el, amely szintén a „More Tour 2020” keretein belül lesz elérhető a rational-online.com weboldalon.