Az MSZÉSZ ismét meghirdeti az Év Technológiai Újítása pályázatot

Szerző: | 2023.06.26 | Hírek

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén immár ötödik alkalommal hirdeti meg az „Év Technológiai Újítása” pályázatot, amelyen kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan, 2021. szeptember 21-e után bevezetett innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, amelyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, és elősegítik a termelékenység növelését és a költségek csökkentését.

A zsűri a három legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ-közgyűlésen ötperces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd három percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre. A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

A pályázat beadási határideje: 2023. szeptember 10.

A teljes pályázati kiírás az alábbiakban olvasható.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének pályázata Társult tagjai részére

AZ ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA – TERMÉK INNOVÁCIÓS DÍJ 2023

A hazai szállodák, illetve éttermek számára a gyakorlatban jól hasznosítható innovatív termékeket keres az MSZÉSZ, amelyek hozzájárulnak a jövedelmezőség javításához, a termelékenység növeléséhez. Ennek érdekében évente meghirdeti Társult tagjai részére az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázatot. A legjobb pályázatok bemutatására a 2023. novemberi Közgyűlésen kerül sor.

A PÁLYÁZATON VALÓ INDULÁS FELTÉTELEI

A pályázaton kizárólag az MSZÉSZ Társult tagjai vehetnek részt olyan innovatív termékekkel, szolgáltatásokkal, amelyek a szálloda, illetve vendéglátás területén hasznosíthatók, és elősegítik a termelékenység növelését, az üzemeltetési költségek csökkentését, és amelyek 2021. szeptember 1. után lettek bevezetve a magyarországi piacra.

A pályázat beadásával a pályázó vállalja, hogy kiválasztása esetén saját költségén részt vesz a novemberi közgyűlésen.

A pályázat eredményességéhez minimum 4 pályázat beérkezése szükséges.

PÁLYÁZATI ANYAG

• A pályázat anyagát az MSZÉSZ Titkárságára – info@hah.hu – elektronikus úton kell benyújtani (PowerPoint, vagy PDF formátumban) maximum 10 oldal terjedelemben, ha van, a terméket bemutató magyar, vagy angol nyelvű videóval. Ennek tartalmaznia kell a terméket, annak innovatív jellegét, előnyeit a szállodaüzemeltetők számára.

• Csatolni kell a pályázó cég logóját JPEG formátumban, esetleg a terméket fejlesztő csapat fotóját, valamint egy rövid ismertetőt (karakterek száma szóközökkel max. 250), ami felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára.

• A pályázathoz kért anyagok benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy azok – beleértve a logót, fotót, adatokat – felkerüljenek az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, majd archiválásra kerüljenek.

A PÁLYÁZAT ÉRTÉKELÉSE

➢ A pályázatok értékelését az MSZÉSZ által felállított zsűri végzi az alábbi szempontok szerinti pontozással: o VENDÉGÉLMÉNY: Adott termék/szolgáltatás milyen hatással van a vendégélményre? Növeli-e a vendég elégedettségét? Hozzájárul-e a pozitív visszajelzésekhez?

o ÉLŐMUNKÁRA GYAKOROLT HATÁS: Munkaerőkiváltó-e a termék/szolgáltatás? Megkönnyíti, megrövidíti-e egy-egy feladat elvégzését?

o FENNTARTHATÓSÁG: Hozzájárul-e a termék/szolgáltatás a környezetvédelemhez? Hosszú-, vagy rövid távon milyen energiahatékonyságot, környezetkímélést, stb. lehet elérni?

o HASZNOSSÁG: Jövedelmezőség szempontjából milyen pozitív hozadéka van a terméknek/szolgáltatásnak?

o ÚJSZERŰSÉG: Megtalálható volt-e már hasonló termék/szolgáltatás a piacon a bevezetés előtt akár külföldön, akár belföldön?

Javasoljuk fenti pontok mentén összeállítani a pályázatot.

➢ A zsűri a 3 legjobbat választja ki, akik a 2023. novemberi MSZÉSZ közgyűlésen 5 perces prezentáció keretében bemutatják terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a résztvevők által feltett kérdésekre.

➢ A Közgyűlés rendes tagjai titkos szavazással döntenek az első helyezettről, az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyerteséről.

DÍJAZÁS

➢ A nyertes oklevélben és üvegdíjban részesül, felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára – a termék részletes bemutatásának lehetőségével –, s egy éven keresztül, a következő Innovációs Díj eredményhirdetéséig ott marad. Emellett az MSZÉSZ 2024. tavaszi közgyűlésen 30 perces előadást tarthat előre egyeztetett témában.

➢ A kiválasztott másik 2 pályázó oklevelet kap, s ugyancsak felkerül az MSZÉSZ honlapjára, valamint Facebook és Linkedin oldalára, melyen 2-3 bekezdésnyi terjedelemben bemutathatja termékét.

➢ A pályázaton indulók mindegyike felkerül az MSZÉSZ honlapjára és Facebook oldalára, ahol 1-1 mondatban és linkkel bemutatják innovatív terméküket.

A PÁLYÁZAT MEGHIRDETÉSÉNEK, ÉRTÉKELÉSÉNEK MENETRENDJE

2023. szeptember 10. – a pályázatok beadási határideje

2023. október 4. – az első három helyezett, illetve a további pályázók kiértesítése a zsűri döntéséről

2023. november 15. – Közgyűlés (a döntős pályázatok bemutatása, szavazás)

2022-ben az „ÉV TECHNOLÓGIAI ÚJÍTÁSA” pályázat nyertese a Morgens Design Kft. RoomSome Loyalty programja volt.

A nyertes pályázat bemutatása ezen az oldalon érhető el.

A 2022-es pályázatok a Szövetség honlapján tekinthetők meg.
______________________________
Nyitókép: 123rf.com