Az otthon ízei mindenek felett

Szerző: | 2022.09.28 | Hírek

A 2022-es Magyarország Tortája címet Karikó Orsolya Huncut Szilva Herceg fantázianevű süteménye nyerte, amely Debic 32%-os tejszínt és Debic Tradicionális vajat is tartalmaz. A nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászát az immár országos hírű torta elkészítésének körülményeiről, a minőségi alapanyagok jelentőségéről kérdeztük. (X)

Karikó Orsolya és a Huncut Szilva Herceg

A Huncut Szilva Herceg az aszalt szilva, a törökmogyoró és a forralt bor ízét ötvözi. Miért éppen ezt a kombinációt választotta?

Összességében másfél-két évig dolgoztam ezen a süteményen, míg elnyerte végső formáját és ízvilágát. Amikor Magyarország tortájára gondoltam, a hazám, az otthonom ízeit kerestem, és számomra ezt a szilva jelenti elsősorban. Kisgyermekkorom óta nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt. Ma is élénken él a kép bennem, amikor azt láttam, hogy dédnagymamám egy nagy üstben főzi az udvaron a jó kis házi szilvalekvárt, amiből aztán édesanyám hókiflit sütött nekünk. Innen jött az alapötlet, amihez aztán hozzápasszintottam a forraltboros ízvilágot törökmogyoróval.

A Huncut Szilva Hercegben Debic 32%-os tejszín és Debic Tradicionális vaj is található. Gyakran dolgozik ezekkel az alapanyagokkal? Miért szereti őket?

Gyakran dolgozunk Debic tejszínnel és vajjal, igen. Szeretem az ízüket, és számomra cukrászként tökéletes választásnak bizonyulnak a kiszerelésük miatt is. A Debic 32%-os tejszínével lágy textúrát és finom, selymes ízeket tudok előidézni. Igazi minőségi alapanyag ez, nem véletlenül választottam a Huncut szilva hercegéhez is. Könnyű hatékonyan és szépen dolgozni a Debic termékekkel, kézre állnak a palackok, flakonok, egyszerű használni őket, cseppmentesen záródnak, ami tényleg nagy segítség egy cukrásznak.

Ismer és ajánlana kollégáinak más Debic termékeket is?

Természetesen! Mi is rendszeresen rendelünk erről a palettáról, előszeretettel használjuk például a Debic tejszínhab sprayt kávékészítéshez. Kifejezetten kedvelem azt is ebben a termékcsaládban, hogy könnyen, gyorsan és folyamatosan elérhető és beszerezhető. Vendégeink pedig odavannak azokért a selymes ízekért, amelyek a Debickel elérhetők.

Kóstoljátok meg a Huncut Szilva Herceget, és válasszátok ti is a Debic minőségi alapanyagait a legkülönlegesebb alkotásokhoz!

 (X)