Az USA lesz a díszvendége az idei Budapest Borfesztiválnak

Szerző: | 2022.09.01 | Hírek

Minden eddiginél több nemzetközi márka és az összes magyarországi borvidék borai is kóstolhatók lesznek szeptember 8. és 11. között a Budavári Palota udvaraiban és teraszain a 31. Budapest Borfesztiválon, melynek díszvendég országa az Egyesült Államok lesz.
Forrás: MTI/turizmus.com

A Budavári Palota rekonstrukciójának előrehaladtával a Borfesztivált minden eddiginél nagyobb területen rendezik meg: a kiállítók és a látogatók ismét birtokba vehetik a keleti teraszokat, sőt a Csikós-udvart és az oda vezető, újraépített rámpát is – mondták el a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Oláh Rita és Antal Gábor főszervezők.

Zilai Zoltán, a Borfesztivált rendező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, a belépőjegy mellé ajándék kóstolójegy is jár, de számos játékkal és programmal is készülnek.

A Borfesztivál All-Stars program például magyar és nemzetközi borversenyek díjazott tételeit teszi elérhetővé, a Nébih Borkvíz Bárban pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervez a tudatos és mértékletes alkoholfogyasztást népszerűsítő játékokat.

A Borfesztivál Premier program olyan borokra hívja fel a figyelmet, amelyek a rendezvény hetében debütálnak, a VinAgora Felfedezettek Háza pedig önálló standokon nem kiállító, kisebb, családi pincészetek termékeiből válogat.

Sokan kevésbé ismerik az Egyesült Államok borait, a Borfesztivál azonban széles szortimentet nyújt ezekből is: Kalifornia, Oregon és Washington államok termelőivel ismerkedhetnek meg a látogatók – mondta el Zilai Zoltán.

Mint hozzátette, a Borfesztivál két színpada számtalan műfajban több mint harminc produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, fellép mások mellett Sena, a Canarro, a Los Orangutanes, a Jazzbois, a Kodály Spicy Jazz és Jazzy DJ.

Andrejszki Richárd, a Chefmarket tulajdonos-ügyvezetője az új helyszínként jelentkező Gourmet Udvarról szólva elmondta, ott öt, gourmet fogásokat kínáló étterem – az Arany Kaviár, a FELIX Kitchen & Bar, a Yama Budapest, a Bobajka, valamint Segal Viktor szigligeti konyhája, a Vulcanus Pince és Borterasz – fogásait, továbbá organikus borokat, pezsgőket kóstolhatnak a vendégek.
_______________________________________________
Nyitókép: Budapest Borfesztivál/Szigetváry Zsolt