A Bacardi negyedszer hívja itthon versenyre a bárvilág legjobbjait

Szerző: | 2020.01.29 | Hírek

A világban 2008 óta minden évben megrendezésre kerülő „BACARDÍ® Legacy Cocktail Competition” verseny célja idén is az, hogy összegyűjtsék egy helyen a bartender szakma kiemelkedő tehetségeit, akik képesek egy olyan új és egyedülálló rum alapú koktélt megalkotni, amely egyszer talán nem csak alkotóját, de saját magát is a legnagyobbak közé repítheti!

Olyan koktélok megalkotása a cél, melyek alkalmasak arra, hogy igazi klasszikussá váljanak, mint a Bacardí, a Daiquiri vagy az Old Cuban.

Az idei országos döntő 2019 október 15-én került megrendezésre, február 13-án pedig Budapesten zajlik a regionális döntő, 4 ország részvételével. Itt választják ki azokat a bar tendereket, akik képviselhetik hazájukat a világbajnokságon, ahol 54 ország verseng majd a trófeáért a májusi döntőn, Miamiban, oda, ahol Tüdős Máté, a Societé Budapest bártendere a szakmáját tanulta és a pályáját kezdte évekkel ezelőtt. Sokáig dolgozott külföldön, majd hazatérve berobbantotta az ajtót azzal, hogy megnyerte a Jagermeister Master Class-t, illetve a magyar bajnokságot sparkling kategóriában.

Szakmai tudását erősítette, hogy kiváló bartenderekkel dolgozott együtt itthon és külföldön, akiktől rengeteget tanult az évek alatt. Amit kimondottan fontosnak tart munkája során, az a jó hangulat és kommunikáció a vendégekkel, illetve a különböző országok ízeinek, italainak megismerése és ezek használata az italok készítésekor.

Máté legújabb szakmai sikerét a Bacardí Legacy Cocktail Competition-ön érte el azzal, hogy bekerült a három döntős közé Papillon névre keresztelt italával.