Badacsony New Yorkban április 6-án

Szerző: | 2016.03.16 | Események, Hírek

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen – amelynek fókuszában a borvidékre illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek – a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.

Új programelemként mesterkurzusok is színesítik a rendezvényt, amelyeket neves szakemberek tartanak majd.

15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, illetve 15 órától minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, mindössze 4.900 forintért.

A mesterkurzusok ára 2.000 Ft/fő/mesterkurzus.
A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra március 4-től lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com  oldalon.

Az esemény Facebook oldala:  https://www.facebook.com/events/1666050490325219/