Badacsony New Yorkban

Szerző: | 2022.03.29 | Hírek, Italsor

Április 9-én ismét Budapestre látogat a Badacsonyi borvidék. A vendégeket gazdag kínálat várja Badacsony kiemelkedő boraiból a New York Palota Róma termében.

A kiállító borászatok személyesen töltik meg a poharakat, közben mesélnek munkájukról és a borról. Ezt a hangulatot hivatott közvetíteni az esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk”.

„A Badacsony New Yorkban mindig kiemelkedik a borvidéki kóstolók közül. A kezdetektől fogva valódi összefogás jellemzi, és sajátos, barátságos hangulat, ami annak köszönhető, hogy a bemutatkozó borászatok és kiállítók maguk szervezik, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület közreműködésével” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke.

A kóstolón csaknem 50 kiállító várja a Badacsonyi borvidék kedvelőit. Ez alkalommal 34 borászat, több mint 160 féle, ásványokban bővelkedő borát kóstolhatják meg a látogatók.

Az esemény „főszereplői” olyan különlegességek, amelyek kizárólag ezen a borvidéken születnek meg, köszönhetően a talaj egyedi ásványosságának, a bazalt, a homokkő és a klíma sajátos hatásainak. Ilyen például a badacsonyi bazalthegy leghűségesebb lakója, a kéknyelű.

Természetesen a mesterkurzusok sem maradnak el; ezúttal Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, a BGE főiskolai docense, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. A mesterkurzus során badacsonyi tételeket kóstolhatnak a résztvevők, melyek mellé Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem vezető séfje készít harmonizáló étkeket.

Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója a badacsonyi borok érlelhetőségéről beszél 6–26(!) éves tételeket segítségül hívva.

Az eseményen 14 és 16 óra között a kiállítók a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, 16 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra elővételben lehet vásárolni a www.kostolo.badacsony.com weboldalon kedvezményes 7 900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban  9 900 forintért.

Folyamatosan frissülő információk a Badacsony New Yorkban 2022 Facebook-esemény oldalán: Badacsony New Yorkban 2022.