Bajor sörözőt nyit a Budai Várban a Zsidai Csoport

Szerző: | 2024.02.13 | Hírek

250 fős bajor sörözőt nyit a Budai Várban a Zsidai Gasztronómiai Csoport, a Spíler Biergarten február 14-én nyitja meg kapuit.

„Miután Spíler Béla visszatért a müncheni Octoberfestről, egyfolytában csak arra az életteli és vibráló légkörre tudott gondolni. Az a zene lüktetett füleiben éjjel-nappal. A tánc, a nevetés és a baráti beszélgetések jutottak eszébe, valamint a lederhosenben és dirndlben koccintó emberek, a literes söröskorsókat cipelő csinos pincérlányok, meg persze a csülök, a bratwurst és a pretzel. Megannyi sztori jutott eszébe a pár napos kiruccanásról, és mindig csak huncutul mosolygott és kacsintott, ha az ottani történetekről faggatták. Nem sokat habozott: belevágott legújabb projektjébe, a Spíler Biergartenbe, hogy Budapestre is elhozza a bajor sörözők és sörkertek megismételhetetlen hangulatát, csak egy kicsit más köntösben” – írja közleményében a Zsidai Gasztronómiai Csoport, amely február 14-én nyitja meg a vendéglátóhelyet a Budai Várban, a Dísz tér 8. alatt.

A Spíler Biergartenben terasszal együtt 250 vendég tud leülni egyszerre. Az étterem házias ételekkel, rántott húsokkal és főzelékekkel, sörkerti klasszikusokkal – mint a kolbász vagy a malaccsülök –, burgerekkel és pizzákkal, valamint kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal várja a vendégeket.
___________________________
Forrás: turizmus.com
Nyitókép: Spíler Biergarten