Balatongyörökön kóstolhatjuk meg az idei Balaton Fagyiját

Szerző: | 2024.05.12 | Hírek

Idén 11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját. A nyertes Balatoni mámor fantázianévre hallgató fagylaltjával a balatongyöröki Promenád Kávéház lett.

„Ez a különleges íz egy igazi mestermű, melyet Vadócz Jenő, vezető cukrászunk álmodott meg. A Balatoni mámor egy dió fagylalt karamellizált vörösboros füge öntettel, melyet karamellizált dió szórással koronáztunk meg” – írja Facebook-oldalán a Promenád Kávéház.

A régió cukrászai az idei, Nyitott Balaton által szervezett Balaton Fagyija versenyre május 6-ig jelentkezhettek, a zsűrizést és az eredményhirdetést május 10-én Siófokon, a Szigliget hajón rendezték meg.

Mint minden évben, a fődíj mellett ez alkalommal is különdíjakat osztottak ki. Ezek lettek a különdíjas fagylaltok:

  • Fűszeres nyári est – Bagaméri fagylaltozó (Balatonfüred)
  • Pestós ricotta zamatos fügével – Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)
  • Csudijó Balaton – Pingvin Fagyizó és Cukrászda (Balatonmáriafürdő)

Mint azt a We love Balaton írja, a versenyen 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagylaltja közül választották ki a legjobbat: neveztek gyümölcsös, alkoholos, sós, fűszeres ízvilágú, de még hekkes fagylalttal is, valamint mentes kreálmányokkal is jelentkeztek a cukrászok szerte a Balaton környékéről, Balatonmáriafürdőtől kezdve Balatonakarattyán át egészen Veszprémig.

Idén a Balaton Fagyija a balatongyöröki Promenád Kávéház Balatoni mámor fantázianevű alkotása lett | Kép: Facebook/Promenád Kávéház

A zsűriben szerepelt a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta is, aki a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere.

További zsűritagok: Fekete Tamás (Balaton Turizmus Szövetség), Erdélyi Balázs (Magyar Cukrász Ipartestület), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia).
____________________________________
Forrás: turizmus.com
Kép: Facebook/Promenád Kávéház