Balatoni Gasztrotérkép, saját applikációval

Szerző: | 2018.06.01 | Céghírek, Hírek

Izgalmas újdonságokkal jelentkezik idén immár ötödik alkalommal megjelenő Balatoni Gasztrotérkép csapata: a mostantól egy kattintással letölthető applikációjukban új helyeket, friss nyitásokat, és persze a már megszokott prémium vendéglátóhelyeket is bemutatják, a papír alapú kiadvány pedig továbbra is több száz ponton elérhető, a balatoni régióban és a fővárosban.

120 ezer példányban, összesen 64 vendéglátóhelyet – éttermeket, borászatokat, cukrászdákat és szálláshelyeket – mutat be az idei kiadvány. Újdonság, hogy mostantól digitális formában is használhatjuk, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhetővé vált, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok.

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű, lehetőleg nem csak a szezonban nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, ötödik kiadásban rengeteg újdonság szerepel: külön jelölést kaptak a szezonális helyek, amelyek igazán elkötelezettek a magas minőségű vendéglátás iránt, de a legtöbb Gasztrotérképen szereplő szolgáltató továbbra is az egész éves nyitvatartást tűzte ki célul.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztro-iránytűvé. Az idei az ötödik térkép, korábban két északi-, egy déli parti jelent meg, tavaly debütált az első, egész Balatont felölelő kiadvány. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma három év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett “szezon” meghosszabbításában is.

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni “zászlóshajók” és lelkes új szereplők. Közös vonásuk, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek.

A készítők idén is piktogramokkal segítik a tájékozódást: idén már a vegetáriánus kínálattal rendelkező helyeket is jelölik, a digitális változatban külön kiemelik, hogy hol lehetséges bankkártyás fizetés, melyek az akadálymentesített szolgáltatók, és persze  feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet/borbolt, szálláshely, melyek az új nyitások, és a szezonálisan nyitva tartó egységek.

A Balatoni Gasztrotérkép Applikáció (fejlesztő: Makery) ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú verzió pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható több mint százhúsz kiemelt balatoni és többtucat budapesti turisztikai ponton, a balatoni régióban lévő MOL töltőállomásokon, a Nagyon Balaton fesztiválsorozat egyes rendezvényein, valamint a Gasztrotérképen szereplő 64 partnernél is.