Bárki átélheti a roma életérzést Budapest új kultúrklubjában

Szerző: | 2023.04.19 | Hírek

A „Like the Gypsies” roma kultúrklubba betérők egy valódi roma világba csöppennek.

Az új „Like the Gypsies” kultúrklubba bárki ellátogathat, akit érdekel a cigány kultúra, és egy családias légkörű, színes programokkal teli eseményen szeretne részt venni. A klub és az ötlet megálmodója egy roma család, akik otthonos környezetben szeretnék átadni az embereknek az igazi, kultúrájukra jellemző életérzést – tájékoztatták társlapunkat, a turizmus.com-ot a házigazdák.

„A családommal szívvel-lélekkel alkottuk meg ezt a helyet, ahol ellátunk mindenkit autentikus ételekkel-italokkal, szórakoztató és kulturális programokkal. A célunk az, hogy két óra erejéig bárki igazi romának érezhesse magát. A helyet a szlogenünk nagyon jól jellemzi, miszerint „Isten hozott a családban”, hiszen mi úgy gondoljuk, hogy a roma közösség egy nagy és összetartó családot alkot” – mondta Rácz László, a kultúrklub kreatív producere és ötletgazdája.

A vendégeket autentikus roma ételekkel is megkínálják

A program helyszíne a VII. kerületben található, amely stíluselemeivel és berendezésével a látogatót egy teljesen más világba repíti. Az esemény egy informális film bemutatásával indul, majd azt követi egy jazzes cigányzenei blokk, amelyet elismert művészek adnak elő a vendégek számára. A résztvevőket autentikus és bőséges ebéddel kínálják, majd megismerhetik a jövendőmondás és áldásadás rituáléját, emellett kocka- és kártyajátékokkal is készülnek számukra.

A tervek szerint a későbbiekben felolvasóesteket, stand up comedy-ket, jazz- és komolyzenei koncerteket is tartanak majd a klubban.
________________________________________
Forrás: turizmus.com
Fotók: Like the Gypsies