Bátorságpróba pipa: újranyitott a Mák

Szerző: | 2020.09.16 | Bennfentes, Hírek

Újabb csúcsétterem tért vissza a belvárosba, ezúttal a MÁK nyitott újra a Vigyázó Ferenc utcában.

Mizsei Jánost kérdeztük az újranyitásról:

Két hónap szünet, majd egy nagy sikerű balatoni pop up étterem után nagyon vártad, hogy „hazatérj”, a MÁK konyhájába?

Inkább izgatott voltam, de persze nagyon vártam is. Egy kicsit új struktúrával és új étlappal fogunk továbbmenni, és nagyon örülök, hogy megcsinálhatjuk a pop up degusztációs menüt is. Azokat az ételeket, amelyek emblematikussá és kult étellé váltak a Balatonon, itt, az étteremben megmutathatjuk kicsit szofisztikáltabban, porcelántányéron, különböző ropogós elemekkel. Ez nagyon izgalmas számomra. 

Milyen változások lesznek a kínálatban, annak tükrében, hogy a közeljövőben elsősorban a magyar vendégekre támaszkodhattok?  

Talán azt mondanám, hogy az alapanyagok összetételében lesz változás. Lesznek olyan ételek, amelyek nem régi magyar ételek újragondolásai, hanem inkább olyan ízeket szeretnék belecsempészni a menü különböző részeibe, amelyekkel a vendég találkozhatott otthon, az anyukája, nagymamája konyhájában. Ezt, az ismerős valahonnan-érzést nem konkrét ételekkel szeretném elérni, nem egy gulyáslevessel, hanem inkább egy meghökkentő, de jó élménnyel, például amilyen nekem volt a mák és a kukorica párosítása a nagymamámnál. Meghökkentő íz volt, de a mai napig emlékszem rá. Az étlap úgy lesz kialakítva és felépítve, hogy a vendégeknek több választásuk legyen, akár maguknak is összeállíthatják a degusztációs menüt. Egyre inkább szeretnék magyar alapanyagokat használni, és nagy jövőbeni tervünk a farm to table koncepció megvalósítása. 

Fotó: Mák Étterem archív