Békéscsabán és Tihanyban kapni a legjobb lángost

Szerző: | 2016.10.10 | Céghírek, Hírek

A magyar lángosrajongók ismét döntöttek, és idén is megszavazták a Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, a Balatonnál pedig a Tihanyi Piac Lángossütői immár harmadszorra hozzák el a tómenti trófeát.

A Vénusz szervezésében meghirdetett Lángos Voks idei nyertese, a békéscsabai vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé kiérdemelte a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2016” címet, illetve az ezzel járó 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt. „Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel – sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56 féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezetési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül”- nyilatkozta a nyertes, Szpisják György.

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a dorogi Dénes Lángossütő állhatott fel, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.

tihanyi-langosA balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója” címet, mely mellé szintén 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény társul.

„A legtöbben szerintem a lángosunk tésztája miatt szeretnek bennünket, amelyet sikerült úgy kikísérleteznem, hogy ne szívja magát tele olajjal. A kínálatunkat tekintve a klasszikus ízek mellett évek óta rendkívül népszerűek a juhtúróval és csülökkel töltött lángosaink, ami miatt sokan akár a másik partról is átjönnek, hogy megkóstolják.” – nyilatkozta a különdíjas, Sárközi Ágnes.

A háromszoros különdíjas lángost, az érdeklődők kora tavasztól, egészen késő őszig minden szombaton a Tihanyi Piac Placcon kóstolhatják meg, ezen kívül számos Balaton környéki eseményen is megfordul a lángossütő csapata.

A verseny során az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával ellátott verziókat kedvelik leginkább. A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.

További információ: www.langosvoks.hu