Belga sörök a Bálnában

Szerző: | 2015.05.05 | Események, Hírek

Május 15. és 17. között hatodszor rendeznek  Belga Sörfesztivált, ezúttal a Bálna Budapestben, ahol lehetőség van zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, és közel 200 sört kóstolni

A belga sörök rajongói jól tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.

Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása – a 7,8 %-os IPA sör – a Delirium Argentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának.

A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával is, amelynek alapanyaga idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló.

A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza. Az Averbode beltartalma mellett a történelme is igen izgalmas. A XIV. század óta ismertek és kedveltek voltak a premontrei apátságban készülő sörök, amelyeket egészen az első világháború idejéig főztek. Ekkor azonban elkobozták a sör főzéséhez szükséges fém eszközöket és a sörgyártás abbamaradt. 2014-ben azonban a Huyghe sörgyár (amelyik a DeliriumTremens-t is gyártja) felélesztette a régi hagyományt és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt.

További izgalmas újdonság lesz a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.

Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. A VI. Belga Sörfesztiválon 196 féle belga sört, köztük 55 csapolt sört kóstolhatnak az látogatók. Idén először van lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre, amelyhez jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sör is jár a fesztiválon.

Az elképesztő sörkínálat mellett a Magyar Sörpingpong Egyesület közreműködésével a vendégek kipróbálhatják az egyre népszerűbb „kocsmajátékot”, a sörpingpongot.

Jegyárak:     Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton)
Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton)
Minden további zseton 600 Ft/db

Nyitva tartás: pénteken 17:00-23:00
szombaton 12:00-23:00
vasárnap 12:00-20:00

Bővebb információ: https://www.facebook.com/belgasor?fref=ts