Nitrogénnel csapolt sört fejlesztett a Borsodi

Szerző: | 2017.11.22 | Hírek, Italsor

November 22-én debütált a Borsodi Nitro, Magyarország első nitrogénnel dúsított világos söre, amely különleges ízt és látványt kínál fogyasztóinak.

Az egyedi technológiával készülő láger egyelőre 20 budapesti és vidéki vendéglátóhelyen érhető el, amelyek személyzete a múlt héten azt is megtanulta, miként kell csapolni az újdonságot.  A Borsodi Nitro ugyanis már megjelenésében is különleges, a csapoláskor megjelenő „viharos” látvány egy perc múlva elül, a pohár tetején képződő hab viszont sokáig krémes marad. Az 5 százalékos alkoholtartalmú sör íze könnyű és bársonyos, és jól passzol az étkezéshez is.

A termék fő különlegességét az adja, hogy a sörhöz már a gyártás során nitrogént adnak, illetve csapoláskor a nitrogén szén-dioxiddal keveredik, ezáltal egyedi látványt és különleges ízt ad a sörnek.

„A Borsodi Sörgyár mintegy 45 éves története során mindig is arra törekedett, hogy innovációi révén hozzájáruljon a hazai sörkultúra fejlesztéséhez. Tettük ezt többek között az első alkoholmentes sör vagy az első dobozos sör bevezetésekor, és tesszük most, a Borsodi Nitro bemutatásával” – emelte ki a sajtóeseményen Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője. „A Borsodi Nitro bevezetésének célja, hogy egy olyan termékkel ajándékozzuk meg a hazai vendéglátóhelyeket, amelyen keresztül különleges sörélményt tudnak nyújtani a fogyasztóinknak” – tette hozzá a vezető.

A vendéglátóhelyek pontos listája a http://www.borsodi.hu/blogs/aktualitasok/borsodi-nitro oldalon érhető el.