Bemutatkozott Budapesten a Padovai Nagybani Piac

Szerző: | 2016.10.26 | Céghírek, Hírek

A budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében mutatkozott be október 26-án a Padovai Nagybani Piac a Hotel Boscoloban rendezett üzleti találkozón, bizonyítva, hogy milyen változatos formában és eszközökkel lehet kapcsolatot építeni az olasz-magyar kereskedők és vendéglátók között.

A két ország egyre szorosabb kapcsolatát méltatta a rendezvényt jelenlétével megtisztelő Maria Assunta Accili, az Olasz Köztársaság Nagykövete is, aki a külkereskedelmi intézettel együtt sokat tett azért, hogy mára Olaszország hazánk hatodik exportpartnere lett. Tavaly 240 millió eurót ért el a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és ez 22%-kal haladta meg az előző évit.

A forgalombővülés egyik lehetséges iránya lehet a szorosabb kapcsolat az Európában második legnagyobb, padovai Nagybani Piaccal, ezért a prezentációra meghívták a budapesti és a szegedi Nagybani Piac vezetőit, kereskedőket, nagykereskedőket is.

Francesco Cera, a Padovai Nagybani Piac (MAAP) vezérigazgatója elmondta, hogy 2013-tól él megállapodásuk a budapesti nagybanival, azóta azonban mind termékválasztékban, mind logisztikai és speciális szolgáltatásokban jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, annak érdekében, hogy Kelet-Európát még nívósabban szolgálják ki friss gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Az előadás résztvevői megismerhették a piac legjelentősebb nagykereskedő cégeit, délutánra pedig üzleti találkozókat szerveztek a MAAP vezetőségével és nagykereskedőivel.