Bemutatkozott a DSK őszi-téli étlapja

Szerző: | 2017.11.22 | Hírek, Konyha

A The Ritz-Carlton Budapest étterme, a Deák St. Kitchen november 17-én mutatta be megújult, őszi-téli menüjét, és itt találkozott először a sajtó képviselőivel Matthew Piercy executive chef is.

Az új fogásokat és régi kedvenceket egyaránt tartalmazó menüsor a legfinomabb és legfrissebb magyar alapanyagokból készült, és megalkotóinak azon szándékát tükrözi, hogy tökéletes ízélményt nyújtson a vendégeknek, a hazai éttermi közönségnek és a városba látogató turistáknak.

Deák St Kitchen őszi menü

A The Ritz-Carlton Budapest épületében található, de önálló arculattal kialakított étterem olyan gasztronómiai koncepciót valósított meg, amelyben a nemzetközi klasszikusok is a hazai alapanyagokra támaszkodva, de egyéni felfogásban kelnek életre. A kulináris élményt a nagy gondossággal és szakértelemmel összeállított italválogatás (koktélok és borok) teszi tökéletessé.

A megújult menüben megtalálhatók a könnyű, zöldséges fogások és a gazdag húsételek is. Ilyen a glasszírozott vaddisznó pofa csicsókapürével és házi készítésű gnocchival, a sült szárnytöves csirkemell, a ropogós sertéscsászár és –szűz, míg a köretek közé bekerült a cékla, a sütőtök, az erdei gombák.

A sajtóbemutatón jelesre vizsgázott menüről Sugár Róbert, a Deák St. Kitchen séfje azt mondta, hogy ez sokkal összetettebb, mint az előző években, hiszen több textúrával is dolgoztak. A menüsor kialakításakor a legfőbb cél a harmónia volt a színekben, a tálalásban, a borpárosításban. Ehhez Varga Dániel sommelier  letisztult, egyéni karakterjegyeket mutató borokat társított négy, különböző típusú magyar bor bemutatásával.