Beszerzői közösség a tokaji borvidéken

Szerző: | 2017.02.15 | Hírek

Elindult a Tokaji Borvidék Beszerzői Közösség, a hegyközségi tanács tulajdonában lévő nonprofit kft. működteti a borvidék összes szőlőtermesztője és borkészítője számára elérhető közösségi beszerzési rendszert.

A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának alelnöke, Kalocsai László tájékoztatása szerint a közösségi beszerzési rendszer a hegyközségi tagok mindennapi munkájához elengedhetetlen. A beszerzői közösség filozófiája, hogy a szőlészek a megrendelt áru mennyiségétől függetlenül egyforma, a jelenlegi piaci áraknál jelentősen kedvezőbb árú termékekhez jussanak.

Februártól már lehetőség nyílik arra, hogy a borvidék által használt borospalackok nagy részét ilyen módon szerezzék be, az év során pedig más termékekhez is – növényvédő szerek, csomagolóanyagok, dugók, kapszulák – hasonló feltételekkel juthatnak a gazdák. A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának számítása szerint a programnak köszönhetően mintegy fél milliárd forintnyi megtakarítás érhető el.

Kalocsai László elmondta azt is, hogy a Magyarországon egyedülállónak számító összefogás infrastrukturális hátterét a Bodrogkisfaludra tervezett, kormányzati támogatással létrehozandó Tokaji Borvidék Beszerzői Közösségi Logisztikai Központ adja.

(MTI)