Bezárt a francia konyhájáról híres budapesti étterem

Szerző: | 2023.11.20 | Hírek

A budapesti Petrus Étterem bezárását Fekete Zoltán tulajdonos séf jelentette be szombaton a vendéglátóhely Facebook-oldalán.

„Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem, a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját! Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt …. és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat, ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást, feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést!” – írta begyezésben a séf, nem részletezve a bezárás okait. „Amit akartam, azt hiszem, azt megmutathattam, hiszen elhozhattam Nektek azt a francia klasszik kicsit old school vonal életérzést, ami számomra nagyon nagyon kedves, mert rengeteg érték van benne!” – tette hozzá.

A posztban felidézi, hogy a nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölést kapott az étterem, sőt 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus szerezte meg. Fekete Zoltán azt is megígéri, hogy nem vált pályát, marad annál, amihez ért, a főzésnél és a francia konyhánál. „Tehát lesz folytatás, máshol, kicsit másképp, de a francia vonal az örök” – fogalmazott a séf.

_______________________________________________________________
Forrás: turizmus.com
Nyitókép: Facebook/Petrus Restaurant