Bezárt az ikonikus, két Michelin-csillagos londoni étterem

Szerző: | 2024.01.14 | Hírek

Január 13-án este bezárt London ikonikus, két Michelin-csillaggal díjazott étterme, a Michel Roux Jr. által működtetett Le Gavroche.

Az ikonikus éttermet még Roux apja és nagybátyja nyitotta 1967-ben, s a családnak is köszönhető, hogy London mára előkelő helyet foglal el a világ gasztronómiájában, tele tehetséges, nemzetközi séfekkel – írja a Telex. A Le Gavroche-ban is rengeteg híres séf fordult meg az évek során, többek közt Gordon Ramsay, Marco Pierre White, Marcus Wareing, Pierre Koffman, vagy Monica Galetti.

Az étterem volt az első Nagy-Britanniában, amelyet 1974-ben egy, majd 1977-ben két, 1982-ben pedig három Michelin-csillaggal jutalmaztak, emellett pedig az első olyan Michelin-csillagos étteremként tartják számon, amely fix áras ebédet kínált.

Michel Roux Jr. többek között azért is döntött a hely bezárása mellett, mert a munka mellett szeretne több időt tölteni családjával és egyéb ötleteit is megvalósítaná. Az egyik ilyen új vállalkozása keretében az éttermét hajóra teszi, júniustól ugyanis beköltözik vele az Egyesült Királyság és Norvégia között közlekedő Queen Anne és Queen Mary 2 hajókra. Aki befizeti az 1000 font körüli részvételi díjat, az hét éjszakát tölthet a hajón, és ugyan kap napi háromszori étkezést, de külön pénzért a Le Gavroche pop-up étteremben is ehet.
___________________________________________________
Forrás: Telex/Turizmus.com
Képek: Le Gavroche/Facebook