Bezárt Eger legendás étterme

Szerző: | 2023.01.06 | Hírek

A Hotel Senator-Házat vezető házaspár az év első napján jelentette be, hogy bezárják a városba látogató turisták által igen kedvelt éttermet, és már csak a szállodai szolgáltatást viszik tovább. „Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük” – írták a Facebook oldalukon.

A bezárás nem előzmények nélküli. Mint arról a Sokszínű Vidék beszámol, 2022 nyarán a Senator-Házban éttermet és hotelt üzemeltető vállalkozó házaspár azzal a kéréssel fordult a tulajdonos önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljon hozzá a bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez, amit a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalansággal indokoltak.

Az ügyet 2022 augusztusában zárt ülésen tárgyalta Eger közgyűlése, ahol arról döntöttek, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel pályáztassák meg. Akkor a lap szerint az is elhangzott, hogy az egység vezetői, Cseh Andrásné és a férje addig maradnak, amíg meg nem találják az új bérlőt, mert az a cél, hogy a Senator-Ház egyetlen napig se legyen bezárva.

A 300 éves barokk műemlék épületbe működő Hotel Senator-Ház Eger XVII. században épült első polgári házából kialakított szállodája.
_____________________________________
Forrás: turizmus.com
Fotó: Facebook/Hotel Senator-Ház