Bocuse d’Or európai döntő: második lett a magyar csapat

Szerző: | 2022.03.25 | Bocuse d'Or, Hírek

Az európai válogatón 17 csapat mérte össze tudását és küzdött meg a lyoni világdöntőbe való kijutásért. A magyar csapat a második helyen végzett, a csapat élén Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje állt, mellette Nyikos Patrik dolgozott a boxban.

A coach szerepében Széll Tamás koordinálta a munkát, a csapat elnöke Szulló Szabina volt. A magyar csapat a verseny után arról számolt be, hogy minden úgy sikerült, ahogyan tervezték, tökéletesen ugyanúgy készítették el az ételeket, mint a legutolsó gyakorlásukon, ezért akkor még az eredménytől függetlenül is nagyon pozitívan értékelték saját teljesítményüket.

A dobogó felső fokára a dánok állhattak fel, a norvég csapat lett a harmadik helyezett – a következő európai válogatónak Norvégia ad majd otthont. A legjobb commis díját Svédország nyerte el, a legjobb tányértéma az Egyesült Királyságé, a legjobb hústál pedig Svédországé lett.

A zsűri összefoglalói alapján a verseny ezúttal kiélezettebb volt, mint általában lenni szokott, az eredményhirdetés előtt többen elmondták, akik kóstolták az ételeket, hogy nem feltétlen a papírformára valósult meg az idei versenyen. Jerome Bocuse megköszönte Magyarországnak az eddigi legkiválóbb európai szervezést.

(Fotó: Fekete Antonio)