A nyári előválogatóból továbbjutott 10 séf (Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István, Volenter István) immár a pontos alapanyagok ismeretében készülhet a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjére.

A december 3-én rendezendő verseny kötelező hozzávalóit október 18-án, a Főzés magasiskolája könyvbemutatón hirdette ki Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A hústányérnak borjúcombot, hízott kacsamájat és salottahagymát, a vegetariánusnak risotto rizst, fürjtojást és gombát kell mindenképpen tartalmaznia. Az ételeket hat-hat tányérral tálalják majd a versenyzők, akiknek pontos csoportbeosztása is kiderült, és az is, hogy a hazai versenysorozat Vomberg Frigyes irányításával zajlik. A decemberi selejtezőből továbbjutó hat versenyző azután februárban, a Sirha Budapesten megrendezett magyar döntőn mérkőzik meg egymással a torinói Bocuse d’Or Europe-ra való kijutás jogáért.

Képünkön: a séfek (Dualszky-Kovács Péter kivételével) Hamvas Zoltán és Vomberg Frigyes társaságában.

Fotó: Kállai Márton