Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. A jelentkezőknek a megadott életkoron (20-22 év) kívül többek között olyan szempontoknak is meg kellett felelniük, mint a folyékony angol nyelvtudás vagy az állóképesség.
A versenyre a METRO Gasztroakadémián kerül sor, ahol a résztvevőknek két feladattal –egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítésével – kell az ismert séfekből, illetve a gasztronómiai szakma képviselőiből álló zsűrit elkápráztatniuk. Az egész ország gasztronómiai fejlődését dicséri, hogy a 12 ifjú versenyző között ugyan úgy találunk Budapestről, mint vidékről érkezőket. A versenyzők névsora a következő:
Barna Zsanett
Csécs Bence
Jándi Lőrinc
Kosztics Bianka
Krebán Klaudia
Lotz András
Pozsár Bence
Sándor Lőrinc
Szabó Kevin
Szász Kristóf
Tatár Márk
Tóth Attila
A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket és a sajtó képviselőit is a versenyre, hogy együtt szurkoljunk a szakma fiataljainak.
A verseny időpontja és helyszíne: október 18. vasárnap 09:00-17:00, METRO Gasztroakadémia – 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.
Info: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület, http://bocusedorhungary.hu/, https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia