Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntő

Szerző: | 2015.10.14 | Bocuse d'Or, Események, Hírek

Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. A jelentkezőknek a megadott életkoron (20-22 év) kívül többek között olyan szempontoknak is meg kellett felelniük, mint a folyékony angol nyelvtudás vagy az állóképesség.

bocuseA versenyre a METRO Gasztroakadémián kerül sor, ahol a résztvevőknek két feladattal –egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítésével – kell az ismert séfekből, illetve a gasztronómiai szakma képviselőiből álló zsűrit elkápráztatniuk. Az egész ország gasztronómiai fejlődését dicséri, hogy a 12 ifjú versenyző között ugyan úgy találunk Budapestről, mint vidékről érkezőket. A versenyzők névsora a következő:

Barna Zsanett

Csécs Bence

Jándi Lőrinc

Kosztics Bianka

Krebán Klaudia

Lotz András

Pozsár Bence

Sándor Lőrinc

Szabó Kevin

Szász Kristóf

Tatár Márk

Tóth Attila

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket és a sajtó képviselőit is a versenyre, hogy együtt szurkoljunk a szakma fiataljainak.

A verseny időpontja és helyszíne: október 18. vasárnap 09:00-17:00, METRO Gasztroakadémia – 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

Info: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület, http://bocusedorhungary.hu/, https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia