Ritka pillanat helyszíne volt múlt héten a Costes Downtown: közel 100 mesterszakács, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a nemrég csillagot kapott belvárosi étteremben.

Magyarország legfrissebb Michelin-csillagot kapott étterme adta az egyik díszvacsorát a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett versenye alkalmából. A meghívottak közt ott voltak a verseny eddigi nyertesei, valamit az idei verseny résztvevői és a zsűri, tulajdonképpen a nemzetközi kulinária legjobbjai, hogy csak néhány nevet említsünk: Serge Vieira, Rasmus Kofoed, Régis Marcon, Patrik Jaros, Léa Linster, Jonas Lundgren, Philip Tessier vagy Gert Jan Raven.

A vacsora menüjét közösen állították össze és készítették el a két Costes étterem Michelin-csillagos séfjei, így Palágyi Eszter, Tiago Sabarigo és Miguel Vieira  nemcsak tanúi lehettek az estének, hanem ünnepelt főszereplőkké is váltak.  A desszertek elkészítésében természetesen a két étterem cukrászai is kivették a részüket, nekik szintén volt okuk örömre, ugyanis Mártha Róbert, a Ráday utcai Costes főcukrásza és partnere nyerte – a vacsorát megelőző napon zajló – hazai cukrászversenyt, míg a Downtown főcukrásza, Maczák Anna ugyanebben versenyben a harmadik helyet szerezte meg.