A Bocuse d’Or és a jövő generációja

Szerző: | 2019.12.17 | Bocuse d'Or, Hírek

Izgalmas és szakmai szempontból nagyon fontos nap volt december tizennegyedike a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életében.

Egyrészt délelőtt került sor a már hagyományosnak számító commis versenyre, amelyen ezúttal négy commis vett részt (ők különben segítőként mind versenyeznek majd a Bocuse d’Or magyar döntőjén is). A versenyt Molnár Bence nyerte, aki a Babelből érkezett és Veres Istvánt segíti majd a döntőben. A Bocuse d’Or Akadémia kiemelt figyelmet szentel a fiatalabb generációnak, sőt, a jövő szakemberinek is, így a megmérettetést figyelemmel kísérhették az ország különböző pontjairól meghívott vendéglátó diákok. Ez azonban nem minden.

Szintén a szombati meeting keretében a magyar Bocuse d’Or verseny döntősei széleskörű eligazítást kaptak arról, mi vár rájuk február 5-én, a döntőn. Az Akadémia kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelöltek a lehető legszéleskörűbb információkkal rendelkezzenek a felkészüléshez, így a részletes technikai eligazításon túl Széll Tamás és Hamvas Zoltán prezentációját is meghallgathatták a versenytapasztalataikról. A döntősök feltehették az összes kérdésüket, így úgy tudják folytatni felkészülésüket, hogy a nyertes méltó módon képviselhesse Magyarországot Tallinnban. 

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a Bocuse d’Or versenyzéseken túl folyamatosan foglalkozzon az utánpótlásneveléssel. Minden felkészülés során alkalmat ad a tanulóknak és kezdő szakácsoknak, hogy tanúi lehessenek ezeknek a folyamatoknak, vagy később akár aktívan részt vehessenek a felkészülésben. A szombati napon a commis verseny és a Bocuse magyar döntőseinek felkészítése mellett egy különteremben szakmai előadások folytak, amelyeken részt vehettek a jövő vendéglátóipari és turisztikai szakemberei, akik eljöttek a Metro Gasztroakadémiára. Az előadások elsősorban a vadakról, a halászatról, a kaviárról és az élelmiszerbiztonságról szóltak.